Op zondag 30 september viert Regionaal Landschap Rivierenland samen met haar bewoners de opening van Wandelgebied Pallieterland.

Deze vindt plaats in domein Ter Speelbergen, Putte-Beerzel, waar er naast een speelweide, een wandelmarkt, een fotozoektocht en een charmante tuin met hapjes en drankjes uiteraard ook gewandeld wordt. Je kan zowel deelnemen aan begeleide wandelingen als zelf op stap gaan met de gloednieuwe wandelkaart en het bijhorende inspiratieboekje.
 
Wandelgebied Pallieterland bundelt 29 unieke lussen aan de rand van de Antwerpse Kempen. De wandelingen zijn tussen de 4 en de 13 kilometer lang en zijn makkelijk te combineren. Laat je verbazen door de charme en culturele rijkdom van Lier en ontdek er het begijnhof en de Zimmertoren, beide UNESCO- werelderfgoed. Ga terug in de tijd door een bezoekje te brengen aan het landelijke Berlaar. Of kom op adem in de prachtige natuurgebieden van Heist-op-den-Berg, Putte en Nijlen. Onderweg kom je onder andere vergeten bunkers, rustieke hoeves, oerbossen, forten, kapelletjes en molens tegen, elk met een eigen verhaal dat mooi wordt geïllustreerd in het inspiratieboekje. Al wandelend besef je pas wat een beleefbaar landschap waard is.
 
Wandelgebied Pallieterland vormt tevens het sluitstuk van de wandelprojecten in Rivierenland. Vanaf nu kan je met behulp van het wandelnetwerk en de wandelgebieden vlot doorheen heel deze fantastische regio wandelen. En hoe goed je de streek ook denkt te kennen, wedden dat er toch nog plekjes zijn waar je voor de eerste keer zal komen?
 
Programma Persuitnodiging
-14u: persmoment – het laatste stukje van de puzzel – voorstelling wandelbox Rivierenland
-14u30: begeleide wandeling ‘erfgoed’ (rolstoelvriendelijk)
-15u: begeleide wandeling ‘natuur en landschap’ (niet geschikt voor rolstoelgebruikers)
-15u30: kinderwandeling ‘op zoek naar de herfst’ (duurt ca. 30 min – voor kinderen van 5 tot 90  jaar)
- 16u: begeleide wandeling ‘erfgoed’ (rolstoelvriendelijk)
- 16u30: begeleide wandeling ‘natuur en landschap’ (niet geschikt voor rolstoelgebruikers)
 
Doorlopend:
• Drank en hapjes
• Individuele wandelingen adhv suggestielus
   - Wandeling van 8km (niet geschikt voor rolstoelgebruikers)
   - Wandeling van 2km (rolstoelvriendelijk)
• Wandelmarkt met wedstrijden en leuke prijzen
• Fotozoektocht voor groot én klein
• Speelweide
 
Nieuwe wandelkaart inspiratieboekje Pallieterland en voorstelling wandelbox Rivierenland
Tijdens de opening wordt de wandelkaart en het inspiratieboekje met praktische informatie, highlights onderweg en informatie over Pallieterland voorgesteld aan het grote publiek. De eerste 15 kopers krijgen 10% korting en ook doorheen de dag kan je via onze wandel-box-wedstrijd gratis alle wandelkaarten van heel Rivierenland winnen die we gebundeld hebben in onze gloednieuwe wandelbox Rivierenland.
 
Kostrprijs van de wandelbox bedraagt 25 euro, kostprijs van de wandelkaart Pallieterland met bijbehorend boekje bedraagt 8 euro.